I mars har vi begge operert bort overflødig hud fra kroppen etter stor vektnedgang de siste årene. Ole tok bukplastikk i begynnelsen av mars, mens Jannicke tok armplastikk to uker senere. Slike operasjoner betyr selvsagt en del restriksjoner på trening, men vi er begge så smått på vei tilbake.

GÅTURER VAR TIDLIG LOV

Da Ole var tilbake på sykehuset for sjekk en uke etter operasjonen, fikk han beskjed om at han kunne begynne å gå turer så lenge det ikke var noen smerter. Han spurte om det var greit å gå “lange turer” som han fikk ok fra legen på. Jannicke hadde foreløpig litt over en uke igjen til sin egen operasjon og ble med på noen gåturer denne uka. Vi testet først en kort runde inne på boligfeltet den samme dagen vi hadde vært på sykehuset. Halvannen kilometer var ikke noe problem. Neste dag forsøkte vi oss på en 6 km runde som også gikk bra. Ole begynte derfor å regne på hvor mange kilometer han måtte gå hver dag for å kunne rekke å bli med på Romerike Ultraløperklubb sin mars-utordring som gikk ut på å i snitt gå/løpe minst 10 km per dag fra 1.mars til 1.april – altså totalt 320 km eller mer. Siden Ole hadde vært uten trening en uke etter operasjonen måtte han gå nesten 15 km i snitt per dag de neste 20 dagene. De neste ukene ble det derfor mange lange og kjedelige gåturer som varte i mange timer, ofte langs trafikkerte veier da det fortsatt var mye snø ute. Alt fra 14 til 24 km per dag. Heldigvis ble det også tid til noen turer på Stolpejakt med Olav, nå som Stolpejakten endelig hadde åpnet for sesongen igjen. Både Olav og vi setter stor pris på disse turene sammen, og nå når vi har en periode hvor vi ikke kan løpe uansett blir det enda litt flere turer sammen enn normalt.

Nyoperert Olemann.
Drenposene måtte henge på den første uken. Vanvittig deilig for Ole å bli kvitt disse!
Ole fikk ikke lov til å trene den første uken, med dren og greier. Men litt tåhev var vel lov? 🤣
Vi rakk noen turer sammen etter Ole’s operasjon (med kompresjonsbelte på magen), og før Jannicke sin operasjon. Her fra en 15 km tur i snøværet, på vestsiden av Bjørknessjøen.

LITT FLERE RESTRIKSJONER FOR JANNICKE

Jannicke hadde sin armplastikk 16 dager etter Ole’s operasjon – akkurat nok til at Ole kunne hjelpe til med de tingene Jannicke ikke fikk til de første dagene. Jannicke fikk også lov til å gå turer etter den første uken hjemme, men fikk langt strengere restriksjoner på hva slags turer hun fikk lov til å gå. Ingen turer med høy puls – og helst veldig korte turer. Det er jo utrolig kjedelig nå som man gjerne skulle ha benyttet muligheten til å gå litt flere turer på Stolpejakt med Olav. Hun har allikevel klart å lure seg med på noen turer selv om farten har måtte bli relativt lav for å ha kontroll på pulsen. Faktisk har det blitt såpass lange og mange turer at hun har gått på seg en veldig vond sene i hamstringen som hun er i prosessen med å få sjekket ut nærmere i disse dager (time hos idrettslege/fysio er bestilt).

Jannicke hadde 9 cm grevinneheng før operasjonen.
Nyoperert Jannicke. Det var deilig med mat når man ikke hadde spist siden forrige ettermiddag.
Endelig er henget borte! Arrene blir helt borte, og huden strammer seg inn i løpet av året som går.
Jannicke’s første rusletur etter operasjonen. Pulsklokka er på for å kunne ha kontroll på at pulsen holder seg lav.
Første Stolpejakt med gjEngen etter at begge var operert. Turen gikk i lavt tempo for å holde pulsen nede.
Blinkskudd på slutten av turen.

OLE KAN ENDELIG JOGGE

Forrige uke (uke 5 etter operasjonen) fikk Ole endelig klarsignal til å begynne så smått med å jogge litt forsiktig. Han skal prøve seg frem med rolige og korte turer i starten, før han gradvis kan øke intensitet og distanse dersom smertene holder seg borte. Foreløpig har det blitt 7 turer, hvor det har vært litt milde kjenninger på tre av turene. Han tar ingen sjanser, og begynner å gå så fort det er noen som helst antydning til vondt – selv om han ikke nødvendigvis vet om vondten kommer som en følge av operasjonen eller ikke. Nå er det best å ikke ta noen dumme sjanser som kan spolere trening og hverdag fremover. Jannicke må fortsatt vente tålmodig et par uker til, før hun også kan jogge. Vi gleder oss begge til å være tilbake i normal trening, og til vi kan ta noen rolige langturer sammen. Det skal bli veldig deilig, spesielt nå som det begynner å bli litt varmere i luften. Perfekt timing sånn sett.

De siste lange gåturene før Ole fikk lov til å jogge bød på et deilig gnagsår. Greit nok, så er det litt enklere å ikke overdrive løpingen i starten av opptreningen.
Olav og Jannicke tok en Stolpejakt da Ole var «skadet» med gnagsåret sitt. Passet fint med en Stolpejakt når de allikevel var på kjøretur for Jannicke sin 1-ukes sjekk på sykehuset etter operasjonen.

PLANER FREMOVER

Nå fremover skal vi prøve oss frem med litt og litt hardere økter, før vi går over i en treningsbolk med ganske mange harde økter de neste månedene. Øktene er allerede planlagt frem til og med midten slutten av august, og det kommer et nytt blogginnlegg om treningen så fort vi har kommet litt skikkelig i gang med den «ekte» treningen. Vi er begge påmeldt til Romeriksåsen på Langs i slutten av juni, men fokuset er først og fremst på å holde oss skadefri frem til da. Vi får tross alt mer ut av å trene regelmessig, enn å trene bra en liten periode for så å gå skadet frem til løpsdagen. Et litt mer seriøst mål vi trener mot er Ultravasan som vi begge er påmeldt i midten av august. Ole er påmeldt 92 km, mens Jannicke er påmeldt 45 km. Klubben arrangerer felles tur med buss og overnatting, som det ser ut til å bli 25-30 stykker med på. Vi gleder oss masse! Etter hvert som vi kommer skikkelig i gang med treningen vet vi også mer om hvilke målsettinger vi skal ha for det løpet. Samtidig leker vi litt med tanken på å slenge oss med på Blefjells Beste (57 km løp i fjellet), som går midt i mellom Romeriksåsen på Langs og Ultravasan.

Som en del av treningsplanleggingen har vi også begynt å se på en del spennende treningsturer som vi kan ta når vi begge er klare for langturer. I 2023 skulle vi egentlig ta en “tårntur” sørover fra Mistberget og ned mot Jessheim, over 7 topper og 6 utsiktstårn. Den ble utsatt til 2024 grunnet skader og sykdom, men er høyaktuell å gjennomføre i denne treningsperioden. Og vi har også tegnet opp noen aktuelle ruter i både østmarka og nordmarka som tar oss innom noen av serveringsstedene vi aldri har vært på før. Det kan vel ikke bli feil med en liten vaffel og kanelbolle pause halvveis på en tur i marka? Dette avhenger dog litt av når Jannicke får ny operasjonsdato for lårplastikk. Jannicke har igjen lårplastikk operasjon som mest sannsynlig kommer rett før eller etter sommeren, og bukplastikk som hun venter noen år med, tilfelle det skulle bli en graviditet de nærmeste årene. Ole er på sin side ferdig med hele prosessen nå som han har operert buken. Det har vært noen år med slanking og pirkete kosthold, hvor den siste rosinen i pølsa var å fjerne overflødig hud på magen. Først og fremst veldig deilig å bli kvitt den hoppende magen på lange løpeturer. 👌

Romerike Ultraløperklubb arrangerte felles treff hos hovedsponsor Foss Sport på Strømmen. Der ble det både litt flere RULK-klær på oss, og noen nye sko. Det er innafor å bruke litt penger på sko innimellom, når vi tross alt bruker så mange timer på denne hobbyen.

ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB OMSTRUKTURERES

Forrige helg var vi med på en samling med klubben i et møterom på Bislett stadion. Målet var å diskutere hvordan vi skal føre klubben videre etter at far/svigerfar Olav trekker seg ut av lederrollen. Han har i praksis sittet med de aller fleste hattene i driften av klubben, og det kommer til å kreve innsats av en hel del mennesker for å kunne holde den høye standarden oppe. Klubben har med andre ord både en krevende og spennende tid i vente. Vi har stor tro på at dette prosjektet kan bli bra også fremover, selv om det selvsagt blir veldig rart uten Olav som kaptein på laget. Helt borte fra Romerike Ultraløperklubb blir han nok uansett ikke med det første. 🥳

Det var gøy med møterom med utsikt utover Bislett stadion. Morsomt å følge med på de som trente der nede, som vi alle nok hadde mest lyst til å bli med på.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *