Mangelen på blogginnlegg etter mai-måned, vitner om en hektisk vår og sommer med siste innspurt til bryllupsplanleggingen. Hver dag bestod av noe bryllupsrelatert. Enten handling av diverse pynt, drikkevarer og tilbehør, skriving av taler, kirkeprogram og kjøreplan eller øving til brudevalsen. Når alt dette og mere til, skjedde oppå jobb, trening og andre avtaler, ble det en svært hektisk periode.

Vi hadde planlagt å vie oss i Nes kirkeruiner – som er et historisk minnesmerke ute på odden der elva Vorma møter Glomma. Vi hadde i tillegg reservert Auli kirke som “reserve” i tilfelle regn, da Nes kirkeruiner er utendørs. Bare et par uker før den store dagen, tok vi turen til Kjærnsmo Gård på Auli hvor vi skulle ha bryllupsfesten. Da kjørte vi forbi Auli kirke og så tilfeldigvis at kirken var dekket av stillaser og påbegynt restaureringsarbeid – hvilket vi ikke var klar over i forkant. Vi ringte kirkekontoret og fikk heldigvis endret til Udenes kirke, som både er en større og finere kirke, og ligger finere til.

Kirkeruinene sett fra alteret.
Kirkeruinene sett sørfra.
Auli kirke.
Udenes kirke.

Vi fulgte nøye med på værmeldingen i dagene opp mot bryllupet, og som fryktet var det meldt regn på den store dagen vår. Litt som forventet når man ser vær-statistikken for juli måned generelt. Et par dager før bryllupet måtte vi iverksette plan B – vielse i Udenes kirke. Vi fikk god hjelp av Ole’s kusine Aina som dro og kjøpte pynt og pyntet kirkebenkene for oss. 😍

Det ble to lange dager før bryllupet med forberedelser på Kjærnsmo Gård. Vi tapte noen timer da vi så at lokalet ikke var rengjort av de forrige som hadde leid der, og vi ble nødt til å rengjøre hele lokalet før vi kunne starte å gjøre klart til bryllupsfest (vi fikk heldigvis en økonomisk kompensasjon av utleieren for det i ettertid). Vi fikk god hjelp av både familie og venner til dekking, pynting, sjauing og alt som hører med og vi kom til slutt i mål, dog ikke før nærmere midnatt natt til bryllupsdagen!

Norges største stabbur. I første etasje var det et grovkjøkken, bildeveggen og gavebord. I andreetasje hadde vi selve selskapet, mens festen med dans og live musikk foregikk oppe i tredje etasje.
Inngangspartiet.
En av de fineste detaljene synes vi selv. ♥
Hjemmelaget fotovegg.
Litt props må man ha til bildeveggen.
Vi fikk mye skryt for pynten på bordene.
Det hadde ikke vært et Jannicke & Ole bryllup uten sjokkis. 😂
Et lite utvalg av drikkevarene vi hadde tilgjengelig for gjestene.
Ole: «Ingen kommer til å bruke dette».
Jannicke: «Jo, mange kommer til å bruke dette».
Jannicke fikk som vanlig rett.

Jannicke overnattet på Lily Country Club hotell på Kløfta sammen med sin forlover Sigrid, mens Ole var hjemme. Bikkjene koste seg hos vårt vennepar Marianne, Robin og barna i Sørumsand der de var hele helgen. På hotellet våknet Sigrid og Jannicke til frokost på senga, og Jannicke hadde tatt med musserende vin. Frisøren ordnet håret mens fotografene tok bilder. Det var god stemning! Plutselig tikket det inn en melding på telefonen til Jannicke fra toastmasteren vi hadde leid (profesjonell toastmaster og DJ). Han hadde blitt matforgiftet og var veldig syk, men skulle prøve å komme og gjøre sitt beste. Ikke akkurat den beskjeden man vil få PÅ bryllupsdagen – uten noe reserveplan for toastmaster-opplegget! Men vi måtte bare stole på at det kom til å ordne seg og fortsette dagen som planlagt.

Ole reiste til sine foreldre i Vormsund der far og forlover Olav, samt mor Else hjalp til med påkledningen av Romeriksbunaden som mor Else hadde kjøpt i gave til Ole i anledning bryllupet.

Frisøren ordner håret til Jannicke.
Forlover Sigrid hjelper til.
Bare de siste detaljene som skal på plass.
En liten skål med champagne er vel fortjent på denne dagen.
Ole ordnet seg hjemme hos foreldrene sine, og fikk også god hjelp av sin kusine Aina som kom helt fra vestlandet for å feire bryllupsdagen med oss.

Vel fremme ved Udenes kirke strømmet penkledde gjester til, og nervene var i høyspenn før bruden skulle ankomme med sine foreldre og forlover. Musikerne Lasse Tronstad og Risa Ambo spilte Elvis Presley’s “Can’t help falling in love” på piano og trompet som innmarsj idet Jannicke, fulgt av sin far Arild, gikk oppover altergulvet. Jannicke hadde et langt slør til brudekjolen med broderte detaljer og paljetter nederst. Omtrent halvveis opp altergulvet satte sløret seg fast i teppet på gulvet og ble liggende igjen mens bruden fortsatte opp til alteret. Ole la ikke engang merke til det, da han med øynene fulle av tårer var blendet av det vakre synet som møtte han. 😍 Sløret kom på plass igjen etterhvert, og vi tror ingen av oss egentlig fikk med oss noe særlig hva som foregikk ellers i kirken. Vi var for oppslukt i hverandre. Vielsen gikk utrolig raskt! Og innen vi var ute av kirken, hadde hilst på alle gjestene OG tatt bilder utenfor kirken, var vi langt foran skjemaet.

Far og sønn Engen var begge tydelig rørt da bruden gikk opp kirkegulvet.
Bruden var også rørt, men litt forstyrret over sløret som hadde ramlet av på vei opp kirkegulvet. Eskortert av far Arild.
Trompetist Lasse Tronstad er en av Norges aller beste trompetister. Det ble spilt fire nydelige sanger under vielsen, som virkelig satte en ekstra piff på stemningen.
Vi hørte nok ikke mye av det som ble sagt under selve vielsen. 🙈 Men vi fikk med oss at vi skulle si «JA». 💘
Offisielt mann og kone.
Det ble tatt noen flotte bilder utenfor kirken.
Flott ektepar i flott kulturlandskap.
Nå har vi lov til å nusse i offentligheten. 🥳
Ole! Vi må endre status til «gift» på Facebook. 😁🥰

Vi kjørte selv fra Udenes kirke til Auli kirke, hvor vi hadde avtalt å møte “kusken” vår med hest og kjerre for siste transportetappe inn til Kjærnsmo Gård, der gjestene ventet i spenning. Han som skulle komme med hesten og vognen var heldigvis klar da vi ringte og sa vi var veldig foran skjemaet, så han kom så fort han kunne og innen vi var på plass stod han allerede klar for å kjøre oss. Det regnet, så det ble en våt og kald hestetur de to kilometerne bort til Kjærnsmo, men det var en fantastisk opplevelse! Vi følte oss som kongelige!

Ett av våre favorittbilder fra dagen. Det ble en kald tur – men en tur vi kommer til å huske for alltid.
Gjestene kunne se oss komme oppover veien til gården den siste kilometeren før vi var fremme.
Gjestene tok oss godt imot da vi endelig var fremme ved stabburet.
For et flott minne! Dette kan virkelig anbefales, selv om det var litt kjølig der og da.

Vel framme på Kjærnsmo ble vi tatt imot med full jubel fra alle gjestene og fikk champagne i hendene så fort vi kom frem. Vi minglet litt før vi satte oss til bords for middag, og kokkene og servitørene jobbet på spreng for å holde følge med tidsskjemaet som vi stadig var lenger og lenger foran enn først antatt. Men det er det som er så vanskelig med å lage et tidsskjema eller “kjøreplan”. Man vet aldri hvor lang tid det tar, og været var nok en avgjørende faktor for at vi lå såpass foran skjemaet. Vi ville heller beregne for mye tid enn for lite tid, så vi hadde nok tid til å kose oss og nyte dagen på, uten å behøve å stresse over noe. Vi hadde bestilt mat, kokker, servitører og dekketøy av Romerike Catering (nå kjøpt opp av Elvebredden Catering). Dekketøyet kom dagen i forveien, mens resten kom på selve dagen. Vi hadde bestilt grill-buffet, så kokkene stod ute under telt og grillet BBQ-marinert svinenakke, urtegrillet lammebog, laks med grønnsaker, marinert kyllingbryst og kyllingvinger. Med masse godt tilbehør! Det smakte helt fantastisk!

Det var mye tilbehør til kjøttet.
Det tar litt ekstra tid med buffet, men vi ønsket å ha det slik at gjestene selv kunne få mat de virkelig kunne kose seg med.
Her var det mest sannsynlig noe mat hvor de aller fleste fant noe de virkelig likte. Det gjorde i alle fall vi!

Toastmasteren gjorde en fantastisk jobb under middagen, til tross for at han var veldig syk. Det ble holdt kjempefine og morsomme taler av både mor/svigermor Esther, far/svigerfar og forlover Olav, broren til Jannicke, Thomas og ikke minst av bruden og brudgommen. I tillegg var det et overraskelsesinnsslag fra kor-venninnene til Jannicke som hadde skrevet en egen sang til oss til melodien “Dear future husband” av Meghan Trainor. Det var kjempeartig! Toastmasteren måtte kaste inn håndkleet etter middagen og reise hjem, men heldigvis stilte Janita, svigerinna til Jannicke opp som reserve toastmaster og trådte til på stående fot. Utrolig sporty gjort og vi skylder henne en STOR takk for hjelpen. Det reddet oss fra å måtte være toastmastere i vårt eget bryllup resten av kvelden. 😱

Selv med sykdom satte toastmasteren igang skikkelig stemning.
Her skal det bli liv!
Mor/svigermor Esther holder tale.
Det var flere av talene som førte til litt våte øyekroker rundt omkring. Mor/svigermor Else gråt nok halve kvelden.
Far/svigerfar Olav trenger hjelp fra toastmasteren for å lyse opp talen. 😂
Brudgommen måtte også til pers. Han var ikke like nervøs for talen som han var for den obligatoriske første dansen.
Flere av talene var både artige…
…og rørende.
Korjentene vartet opp med en skikkelig artig og bra versjon av sangen «Dear Future Husband», spesielt dedikert til oss.

Etter middagen, snek vi oss ut sammen med fotografen vår Anne Harkestad og hennes “trainee” Kornelia for litt fotografering ute når det var et smutthull med oppholdsvær.

Detaljbilde av ringene.
Du og jeg for alltid. ♥
Bunadsmodell Engen til tjeneste.
Ringboksen brukes flittig i hverdagen, siden ringene må av når vi drar på lange treningsturer (fingrene hovner opp).
Ekte kjærlighet.
Jannicke feirer at hun vant drømmeprinsen. Endelig offisielt sjef i forholdet.
Du och jag… ♥

Vi fortsatte mingling og gjestene hadde det mye moro med fotoveggen og gjesteboken. Etter hvert var det tid for kaker og kaffe avec. Vi hadde bestilt bryllupskaken vår fra Oslo Custom Cakes og de hadde fått relativt frie tøyler. Vi hadde bare fortalt hva vi interesserer oss for og at vi ønsket noe blomster. Ikke bare hadde de hørt på forslagene våre, men de har håndmalt et bilde av Ole og meg som løper i Romeriksåsen (etter et bilde vi sendte dem som referanse). Med blomster på den andre siden av kaken. Utrolig stilig og elegant kake. Og ikke minst smakte den helt fantastisk med fyll av pasjonsfrukt og vaniljekrem. I tillegg til bryllupskaka hadde vi også bestilt en marsipankake fra Aanerud bakeri på Årnes – da Ole virkelig ønsket seg marsipankake i bryllupet. I tillegg hadde familie og venner bakt masse kaker. Det var både gulrotkake, sjokoladekake, ostekake, oreokake, suksessterte, pavlova og verdens beste. Vi kan vel trygt si at vi er ekstremt glade i kake! …Og det ble MASSE kake til overs (vi har fortsatt litt igjen i fryseren)! 🍰

Gjestene kunne skrive navnet sitt, og en personlig hilsen på de små hjertene som de så la nedi det store hjertet.
Gavebordet. Vi fikk utrolig mange flotte og gavmilde gaver.
Bryllupskaka fra Oslo Custom Cakes. Motivet er tatt fra et bilde av oss fra en av våre turer i Romeriksåsen.
De som ikke fant en kake de likte her, liker ikke kaker!
Ole hadde på forhånd håpet på en «stor kniv» til å skjære opp kaka med. Ønsket ble oppfylt, og vel så det.
Vi ventet ikke lenger enn vi måtte, før vi begynte å feite hverandre opp igjen. Nå er vi tross alt gift. 😂
Mr & Mrs Engen. ♥ Kaketopperen bestilte vi på Etsy.
Guttastemningen ble etterhvert veldig god utover kvelden.
Her er deler av ACL-gjengen. Kollegaene til Jannicke.
Det er mange som koste seg med bildeveggen. Gjesteboken har mange flotte hilsener og bilder fra gjestene.

Etter vi hadde spist oss gode og mette på kake samlet vår nye toastmaster Janita inn gjestene til 3. etasje av stabburet, hvor vi skulle kicke igang med dans og fest. Far/svigerfar Arild stod klar med saksofonen og begynte å spille “Stranger on the shore” av Acker Bilk idet vi ankom dansegulvet. Den sangen har vi et spesielt forhold til og det var et nydelig øyeblikk å høre lyden fra saksofonen mens vi vagget fra side til side som to fjortisser på skoleball. Vi blokkerte alt annet ute. Det var bare oss to og musikken på det tidspunktet. ❤️ Så fort Arild hadde spilt ferdig siste strofe, satte Janita på Jason Warrior’s versjon av “Love on the brain” (originalt av Rihanna) på anlegget, der vi overrasket alle med en koreografert dans. Litt mer enn bare vagging. 😜 Vi hadde bestilt trubaduren John Masaki gjennom musikkbooking.no, som startet sitt show umiddelbart etter. Han spilte kjente og kjære sanger på gitar og kick-tromme mens han sang. Han fikk virkelig skrudd opp stemningen og alle var med og danset og sang med til låtene. Han var helt fantastisk og vi anbefaler han virkelig til alle typer selskaper! Skikkelig fin fyr og FOR en stemme!! John Masaki holdt showet gående litt lenger enn opprinnelig planlagt da han hørte at toastmasteren hadde måtte reise hjem – noe vi virkelig setter stor pris på. Da John Masaki var ferdig å spille skulle egentlig den opprinnelige toastmasteren vår ha spilt en time med DJ-sett, men vi fikk link til spillelisten hans på Spotify og lot den stå på i bakgrunnen. Det holdt stemningen oppe langt utpå natta. Vi hadde forberedt wienerpølser og lomper til nattmat, og to-tre venninner av Jannicke hjalp til å mekke og servere wienerpølser til gjengen som var igjen mens vi ventet på maxi-taxien vi hadde forhåndsbestilt tilbake til Lily’s Hotel hvor vi og flere av gjestene skulle overnatte. Da vi ankom “bryllups”-suiten (de har egentlig ikke en bryllups-suite, bare en “vanlig” litt større suite) hadde hotellet jaggu lagt roseblader hele veien fra døren og inn til senga, med roseblader i et hjerte på senga. Det var så stemningsfullt og romantisk! 😍

Vi hadde ordnet ferdig-blandede drinker som gjestene kunne forsyne seg av. Uten alkohol, men de som ville sprite opp kunne selvsagt forsyne seg fra spriten også.
#Bord4 ble en greie utover kvelden. Her var det virkelig topp stemning!
Kveldens andre toasmaster, Janita, introduserer ekteparet mens far/svigerfar Arild gjør seg klar til å spille «Stranger on the Shore».
Først en rolig-dans mens Arild spilte på saksofon.
Deretter ble det en koreografert dans til Jason Warrior’s versjon av «Love on the Brain».
Det var god stemning og mye dans utover natta.
Med musiker fra Trøndelag måtte det bare skje. 🥳
På hotellet hadde de lagt roseblader over hele gulvet…
…og frem til sengen.

Morgen etter våknet vi til frokost og sjokolade på senga. Vi utvekslet morgengaver og bare slappet av før vi skulle sjekke ut og tilbake til Kjærnsmo for å rydde opp etter festen. Tenk at 2,5 år med planlegging var over på et blunk, føltes det ut som! Det var mange aspekter ved dagen som ikke gikk som planlagt og det ble iverksatt plan B, plan C og plan D på en del ting. Men igjen så tror vi ikke det er ett eneste bryllup som går nøyaktig som planlagt. Og likevel ble dagen helt perfekt for oss. Alle koste seg, det var god stemning og nok mat og drikke. Vi kjenner på at det var utrolig godt å få det overstått, for det skal ikke undervurderes den belastningen det er å planlegge et bryllup. Det er så utrolig mye jobb og ikke minst koster det sinnsykt mye penger! Men vi sitter igjen med masse gode minner og vi kommer for alltid til å minnes den dagen som den beste i livet (i alle fall frem til vi eventuelt skulle få barn)! ❤️

Vår aller første frokost som ektepar ble frokost på senga.
Bonusbilde som representerer de ekte Jannicke og Ole. Vi kommer forhåpentligvis alltid til å være barnslige sammen. ♥

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

  1. […] Årets desidert største høydepunkter var da vi giftet oss i sommer (les mer om bryllupet her), og bryllupsreisen vår til Afrika og Hellas (les del 1, del 2 og del 3) […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *