Vi har planlagt bryllup siden vi forlovet oss 23.12.2020, men det har hittil ikke vært så mye å skrive om da vi har gjort litt her og der spredt utover lang tid. De største tingene har begynt å komme på plass; kirke/vielsessted, vigsler, bryllupslokale, invitasjoner, fotograf, gifteringer, catering, brudekjole, toastmaster, musikere, bryllupskake mm. Det meste er planlagt, booket og bestilt. Men nå tilspisser det seg da det bare er knappe 4 måneder igjen før vi står foran presten på den store dagen, og mye spennende skjer fremover i forbindelse med planleggingen. Nå skal brudekjole og bunad prøves og tilpasses, pynt, blomster, gjestebok, fotovegg og bordkort skal planlegges og bestilles. “The devil’s in the details” er det et uttrykk som lyder. Det er nå de morsomme og kreative forberedelsene skjer!

Vi har deltatt på et felles informasjonsmøte i kirken for alle brudepar i kommunen der vi fikk masse nyttig informasjon. Både det praktiske rundt vielsene, hvilket tempo man bør gå opp kirkegulvet, hvem som sitter hvor oppe ved alteret og hvilken side osv. Vi gikk også igjennom innhold i vielsene, liturgi, preken, bønn og salmer. I tillegg spilte organisten igjennom første vers av alle de vanligste salmene og brudemarsjene som man kan velge mellom. Vi fikk også et skjema vi skal fylle ut med hvordan vi ønsker at vår vielse skal være og hva den skal inneholde. Den skal vi ta frem igjen når vi senere skal på vielsessamtale med vigsler/presten et par uker før bryllupet. Det var ganske mange brudepar tilstede på informasjonsmøtet, og vi ble servert kaffe, vann, Twist og nybakt kringle! 😋

Infomøtet ble holdt i Nes Kirke, ikke langt unna Nes kirkeruiner hvor vi skal ha vårt bryllup (gitt at det er fint vær).
Organisten spilte igjennom første vers av alle de vanligste salmene. Vi har skaffet egen musiker siden vi har vår vielse utendørs, men det var greit å få hørt gjennom noen av de vanligste valgene uansett.

OLE’S ANTREKK

Ole har fått bunad i gave av foreldrene sine, og har vært flere ganger i Oslo for å ta mål. Nå er bunaden ferdig tilpasset og kommet i hus med alt av tilbehør. Ole planlegger å “testkjøre” bunaden på 17.mai, både for å bli vandt seg til hvordan den er å ha på seg, men også for å øve på å ta den av og på, for det er ikke verdens enkleste prosess. 😆

De siste detaljene skal på plass. Her får Ole hjelp til å feste kniven som er standard tilbehør til denne bunaden.
Hosebånd må også på.
Ca. sånn vil Ole se ut på bryllupsdagen. Dette er ikke Ole’s hatt. Han skal få en i riktig størrelse når de kommer inn på lager igjen.

JANNICKE’S ANTREKK

Jannicke kjøpte brudekjole for godt over ett år siden. Den kjøpte hun brukt på Finn av ei dame som hadde sydd den inn en størrelse. De siste 3 månedene har kjolen hengt hos skredder for å bli sydd ut igjen og tilpasset. Men etter å ha gått opp 4 kg i muskelmasse (og kanskje noe attåt) sitter fortsatt ikke kjolen helt som ønsket. Dessuten var forrige eier av kjolen svært barmfager, hvilket kræsjer litt med kroppsfasongen til Jannicke og gjør at kjolen ikke sitter helt som den skal ved brystpartiet. Hun er derfor nå i tenkeboksen på om dette er kjolen for henne likevel, eller om hun skal satse på noe annet da skredderen ikke har helt troen på at kjolen kan tilpasses noe særlig mer. Vi har uansett ingen tvil om at hun kommer til å se smashing ut på bryllupsdagen uansett hvilken kjole det blir til. 

Kjolen er fortsatt såpass trang at Jannicke får en aldri så liten rygg-kløft.

Når det kommer til kjole, har Jannicke også tenkt til å ha en kjole nr. 2 til senere på bryllupskvelden når det bys opp til dans og fest. En lang og tung brudekjole kan bli både varm og kronglete å bære på når man skal danse. Hun prøvde et alternativ da hun var med moren sin, Esther, i en kjolebutikk i Oslo da Esther skulle kjøpe seg kjole til bryllupet. Kjolebutikken som heter Alexandra Rizzi og ligger sentralt på Løren har et stort utvalg av selskapskjoler i alle variasjoner og størrelser. Jannicke og Esther hadde en fin mor og datter-dag med prøving av kjoler. Jannicke ble overtalt til å prøve en kort brudekjole (som kjole nr.2), men selv om den var veldig fin, var den ikke helt i den stilen hun har forestilt seg.

Selskapskjolen var veldig fin, men den var litt stiv og tung å ha på seg til dette formålet.
Det var et godt utvalg av flotte kjoler hos Alexandra Rizzi på Løren.

Kjolen Jannicke har vært på jakt etter er noe lettere, med blonder som også kan brukes som sommerkjole til vanlig. Hun fant et flott alternativ på nettsiden cidershopping.com til bare 350 kroner (se bilder nedenfor)! Planen er å få skredderen til å sy på noe som kan minne om ermer, for å dekke til overarmene som Jannicke ikke er helt komfortabel med på grunn av det store arret etter kreftoperasjonen (les mer om kreften her.), og på grunn av mye overflødig hud og “heng” etter vektnedgangen. Dette er nok en litt mer utradisjonell kjole nr.2, men tanken er også at hun kan bruke kjolen som sommerkjole ved senere anledninger – kanskje allerede på bryllupsreisen?

Dette blir kjole nr. 2 bryllupskvelden. Denne er nå hos skredder for å få sydd på ermer.

MYE ER PÅ PLASS, MEN NOE GJENSTÅR FORTSATT

Selv om vigsler, kirke (-r), festlokale, fotograf, ringer, catering, toastmaster, innbydelser, det meste av kaker, musikk og bryllupsferie er på plass, gjenstår det fortsatt noen ting som må ordnes. Blant annet gjenstår det å ordne med transport fra kirken og opp til festlokalet. Planen er at dette skal bli hest og kjerre, så får vi bare krysse fingrene for at været blir noenlunde bra. Blomster, diverse pynt og noe drikkevarer gjenstår å få på plass, men alt i alt begynner det aller meste å falle på plass.

Hvis været blir bra skal vi gifte oss i Nes Kirkeruiner.
Ringene er i boks (bokstavelig talt).

Nå gjenstår det bare å få skrapt sammen nok penger til å få råd til det hele. Vi har vært flinke og tatt på oss ekstra vakter på jobbene våres, kuttet unødvendige utgifter og holdt oss innenfor et greit budsjett på det aller meste rundt selve bryllupet. På noen områder har vi kostet på oss litt ekstra, og det er de områdene som er viktigst for oss. Vi begynner å glede oss veldig til den store dagen, og til bryllupsreisen kort tid etter bryllupet. ♥

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *