Vi har ikke fått vært så mye på hytta i Valdres som vi har ønsket denne vinteren på grunn av stormen Gyda som blåste bort alt av snø og skiløyper på fjellet. Samtidig var det ikke bart nok til fottur. Kjedelig med sånn “mellom-føre”. Men i forrige uke kom det 30 cm nysnø i Valdres og den ble liggende! Da ble det kjørt opp nye skiløyper på fjellet og vi pakka baggen, bikkjene og skiene og reiste oppover etter jobb på fredagen. I tradisjonen tro, unner vi oss som regel junk-food til middag på vei opp til hytta og denne gangen kjøpte vi oss hver vår kebabrull. Den kebabrullen er så diger at den holdt til 4 måltider for oss i løpet av helgen og enda var det igjen en liten bit som vi kastet (siden vi hadde varmet opp den samme babben 3 ganger i steikeovnen.😆)

På hytta er vi heldige å ha bilvei hele veien fram og vi betaler den lokale hytteforeningen for brøyting om vinteren. Alt som kreves er en liten SMS et par dager i forveien så kommer vi opp til nybrøytet vei helt inn til hytteveggen. Det eneste vi må spa selv, er gangvei til inngangsdøra, annekset (også kalt “kosekroken”) samt uthuset/utedassen. Vi hadde med spade i bilen så vi skulle slippe å vasse i snø frem til spaden som henger på veggen på uthuset, men det var jo ingen sak med “bare” 30 cm løs nysnø å spa seg igjennom. I motsetning til samme periode i fjor😅 (se bilder).

Fredagskvelden gikk med på å teste ut ett av de nye brettspillene vi fikk i julegave. “Det store turspillet” er et brettspill som faller rett hjem hos oss turglade mennesker. Ved hjelp av et kart med kjente fjelltopper/utsiktspunkter, DNT-hytter og en rekke spillekort som bestemte forholdene på “vidda”, hvor mange skritt man kunne gå osv., så var formålet med spillet å samle flest mulig poeng. Spillet virket ganske komplisert i starten med mange regler og elementer å forholde seg til, men så fort vi kom i gang var det egentlig veldig gøy!

Lørdag var det duket for skitur på fjellet. Vinden hadde tatt seg opp og det ble meldt om en del snøføyke i skisporene. Men det var likevel nydelig sol, et par blå på gradestokken og mange skigåere som hjalp til med å holde løypene ved like. Vi valgte en runde som går i mellom fjelltoppene i området, i stedet for over, slik at vi var mest mulig i le for vinden. Noe snøføyke var det likevel i skisporene som gjorde føret ganske bakglatt. Spesielt for Ole som i tillegg til bakglatt føre har litt for stive ski for vekta si.  I sekken hadde vi pakket én termos med wienerpølser og én termos med kakao. Målet var bare å kose seg på tur, og det gjorde vi til de grader, selv om vi begge går på ski som to pensjonerte dansker! Dog var snøen så løs at vi fant ikke noe logisk sted å sette oss ned for en nistepause, så vi valgte heller å peise på tilbake til bilen og heller nyte pølse og kakao i solveggen tilbake på hytta.

Kvelden gikk med på å spille Yatzy, Raffle og litt mer av “tur-spillet”. I tillegg satt vi oppe til langt på natt, eller neste morgen blir det egentlig, for få med oss avslutningen på OL; 3-mila for damer. 🥇
Dermed ble det en sen morgen på søndag, og sen frokost. Planen var egentlig å få med seg en liten skitur til, men det fine været meldte avbud og det begynte å snø tidlig på ettermiddagen. Vi tok det piano og slappet av litt på hytta før vi pakket sakene og vendte snuta hjemover igjen. 

Det er gjerne ikke så voldsomt mye å finne på på hytta annet enn fjellturer og skiturer. Men det er noe med roen og stillheten ved å være der som er balsam for kropp og sjel. Det er noe veldig beroligende og deilig ved å være på hytta, til tross for at det verken er innlagt strøm, vann eller noe særlig mobildekning å skryte av der. Vi fyrer med ved og gass, og pumper vann rett fra grunnvannet med egen vannpumpe. Litt ekstra arbeid er det, og man må holde varmen ved like, ellers blir hytta fort kald. Men likevel er det alltid koselig og være på hytta og få ladet batteriene 🔋 (både bokstavelig og billedlig 😂). Hytta er vårt favoritt-fristed, og hit reiser vi så ofte vi kan året rundt. Også skader det ikke at hundene absolutt ELSKER å være på hytta, hvor de i stor grad kan gå inn og ut som de selv vil, og bare kose og leke seg dagen lang. 

Hundene koser seg selv om det er MYE mindre snø i år.

Vi håper det ikke blir alt for lenge til neste hyttetur! Vi har allerede planlagt en hel del nye ruter vi skal gå så fort snøen forsvinner, så da er det bare å krysse fingrene for at snøen forsvinner så fort folk er ferdige med å gå på ski i påsken.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *