Som flere av dere allerede vet skal vi gifte oss 15.07.2023 (dagen vi har vært sammen i 9 år). Vi har hele veien vært ganske enige om hvordan vi ønsker at dagen skal være, så det har vært relativt enkelt å komme frem til de store punktene, og vi har kommet ganske godt i gang. Men selv om vi er enige i hvordan vi vil ha det, er det ikke alltid alt går som planlagt.

Det første punktet vi bestemte oss for var hvor vi skulle ha selve seremonien. Hvis det blir bra vær gifter vi oss utendørs ved Nes Kirkeruiner, og hvis det blir dårlig vær skulle vi gifte oss i Fenstad kirke, et par hundre meter unna der vi bor. Dette hadde uansett vært praktisk da vi ønsket å holde festen på Huser gård, like nedenfor Fenstad kirke. Samtidig kunne vi få ordnet med hest og kjerre fra kirken og ned til festlokalet. Men her møtte vi første store hindring. Vi hadde flere ganger forhørt oss med Huser om vi kunne booke lokalene + overnattingshyttene de har ned mot elven til bryllupet, men fikk ved 3 forskjellige anledninger beskjed om at det var for tidlig å booke. Det ville ikke åpnes for booking før våren 2022 var beskjeden vi fikk. Rett etter nyttår 2022 spurte vi allikevel om det var mulig å booke, bare for å være helt på sikre siden. Da hadde de allerede booket denne datoen for et annet par som hadde spurt like før oss. Siden vi var helt sikre på at disse lokalene var ledige (da vi var alt for tidlig ute i utgangspunktet) hadde vi ingen plan B. Vi synes fortsatt det er utrolig uprofesjonelt å ikke engang markere datoen vi ved flere anledninger hadde ønsket, for så å allikevel la et annet par booke den aktuelle dagen før de egentlig skulle åpne for bookinger. Trolig betyr ikke datoen noe mer spesielt for det andre paret utover at det er midt i den midterste sommermåneden hvor håpet om sol og varme er realistisk, men dette blir selvsagt bare spekulasjoner. Det har ikke kommet så mye som et beklager fra Huser, og slike folk tenker vi i etterkant at det kanskje er like greit at vi ikke skal trenge å ha noe med å gjøre i forbindelse med den store dagen. Hadde det vært en bursdag – greit, shit happens. Bryllup burde man i det minste ta litt seriøst når man lever av å leie ut slike lokaler. Man bør kunne stole på folk i denne settingen.

Nes kirkeruiner hvor vi skal gifte oss hvis det blir bra vær.

Etter den dårlige beskjeden fra Huser måtte vi derfor komme opp med en Plan B. Siden stort sett alle fine lokaler åpner for booking mye lenger i forveien enn de gjør på Huser har det vist seg at mange aktuelle plasser allerede er booket på dagen vår. Vi har heller ikke ønsket et lokale som verken er for fint (les: fancy hotell eller lignende), eller for stusselig (les: lokalt bygdehus med innrøyka furu hvor enn man fester blikket). Vi har egentlig vært veldig spesifikke i at vi ønsker oss et rustikt og landlig tema. Etter mye leting fant vi til slutt et flott lokale en halvtimes kjøring hjemmefra, like ved der vi bodde da vi først ble sammen. Kjærnsmo gård i nærheten av Auli er en utrolig flott gård med masse historie! Her skal vi leie et av Norges største stabbur, som kan romme 100 personer. Vi ser for oss å bli rundt 60 personer, så her skal det bli godt med plass i veldig fine lokaler. Vi som er over gjennomsnittet glade i gimmicker liker at det er i nærheten av stedet vi forelsket oss når det først skal være et stykke hjemmefra. Etter nedturen med Huser gleder vi oss endelig til selve festen igjen. Reservekirken hvis været blir dårlig blir nå i stedet for Auli kirke som ligger 2,5 km unna gården. Også fra denne kirken kan vi planlegge med hest og kjerre, og gjestene kan se oss komme oppover mot gården hele den siste kilometeren. Det neste problemet vi har støtt på er at det den aktuelle dagen ikke er noen ledig prest i vårt område (vi har jo som nevnt ventet med å booke noe før lokaler var på plass, så vi er litt sent ute selv om dette først er neste sommer). Det ordner seg nok med en vigsler til slutt, så det stresser vi ikke så mye med foreløpig.

Til å forevige dagen har vi booket fotograf Anne Harkestad som tar utrolig flotte bilder, og som har jobbet mye med bryllupsfotografering tidligere. Her er vi trygge på at vi blir godt ivaretatt, og at bildene gjenspeiler den stilen vi ønsker på våre bryllupsbilder. Sjekk ut noen av bildene hennes her.

Maten på selve festen blir laget av en grillkokk (vi ordner trolig med apertiffer til gjestene før vi ankommer gården). Grillkokkene skal grille diverse gode retter av forskjellige typer kjøtt. Det bør derfor være mulig for de aller fleste å få noe å spise som de liker godt. Vi har vært i en del bryllup med svært spesifikke retter, og spesielt Ole som er svært kresen i matveien ønsker ikke at det skal være slik i vårt bryllup. Også elsker vi grillmat da så klart. 🤤

Grillkokkene kan ordne med de aller fleste typer kjøtt, avhengig av hva vi ønsker.

Jannicke har allerede kjøpt kjole, men venter til vi kommer nærmere bryllupsdagen med å få den tilpasset. Hun har hatt veldig klare krav på hva hun skal og ikke skal ha på kjolen, så da måtte hun bare slå til da den perfekte kjolen dukket opp. Ole går enten for dress eller bunad, avhengig av om vi får skaffet han bunad før bryllupet eller ikke. Vi har også sett på en hel del løsninger for kaker, og det blir nok ikke lenge før vi bestiller prøvesmaking hos en aktuell konditor. Bryllupskaker er dyrt, så her satser vi i tillegg på litt hjemmelaget kake fra både oss selv og familie/venner. Nok kake skal det uansett bli!

Vi satser i utgangspunktet på å ha en bryllupskake på 3 plan – gjerne med 3 forskjellige smaker. Det skal passe bra med antall gjester vi planlegger med også.

Fortsatt gjenstår det å bestemme seg for band, toastmaster, ringer, pynt, innbydelser, osv. men også her er vi for det aller meste helt enige om hva vi ønsker. Drikkevarer kommer vi i stor grad til å handle inn fra Sverige (evt. Danmark/Tyskland hvis vi rekker flere turer dit før bryllupet).

Til slutt har vi lagt ganske store planer for selve bryllupsreisen. Hovedtrekkene i tre deler er mer eller mindre skrevet i stein: Del 1 av ferien starter i Tanzania, hvor vi skal bruke litt over én uke opp og ned Kilimanjaro. Fjellet som er 5895 meter over havet er Afrikas høyeste, og verdens største frittstående fjell. Fjellet synes fra enorme avstander, og utsikten fra fjellet skal også være helt fantastisk. Denne fjellturen var tidlig en av de store motivasjonsfaktorene da vi begynte å gå ned i vekt for et par år siden. Selve turen går igjennom alle typer natur (det er til og med en isbre på toppen, og Ole har i et par år nå gledet seg til å kaste en snøball i Afrika), og bør være greit gjennomførbar nå som vi har kommet oss i grei form. Problemet vil eventuelt være om vi tåler høyden, men vi planlegger å ta en rute som bruker en ekstra dag opp til toppen for å gjøre det litt enklere å akklimatisere seg for å motvirke høydesyke.

Kilimanjaro kan sees fra store deler av Tanzania i sør, og Kenya i nord.

Etter at vi er nede fra Kilimanjaro planlegger vi del 2 som blir i underkant av én uke på safari. Planen er å komme oss over til Masai Mara i Kenya under den store vandringen som normalt skjer i perioden vi planlegger turen. Her snakker vi verdens største dyrevandring med ca. 1,5 millioner gnuer og 500.000 sebraer, samt store muligheter for å få sett “The Big 5”. I løpet av denne uka planlegger vi også å ta en ballongferd i soloppgang den ene morgenen. Det tror vi blir ekstra spesielt når vi ser ned på steppene med enorme mengder dyr samtidig som vi nyter den spesielle soloppgangen nær ekvator. Denne uken avsluttes med båtsafari på Lake Naivasha hvor det er yrende fugleliv og mange flodhester i vannet. Her skal vi også på land på en øy hvor det blir gåsafari blant ville dyr. I selve resorten er det både sebraer og giraffer som går fritt rundt.

Den siste uka av ferien planlegger vi å ta det rolig på en strand, eller evt. i nærheten av en by hvor det er mulig å oppleve litt mat og historie. Vi vet vi ikke ønsker den typiske uka på Zanzibar som mange tar, da vi har hørt mye dårlig om stedet. Alternativet i Kenya er pt. en flott resort i Malindi. Der kan vi nyte late dager ved kysten, og det er også en hel del opplevelser man kan gjøre i dette området. Et annet alternativ vi vurderer er å ta denne siste uka f.eks. i Sør-Europa hvor vi både kan kose oss både på stranda og med mye god mat og historie (f.eks. Napoli, Mykonos, Split, eller lignende).

Vi gleder oss enormt mye til både selve bryllupet og ferien! Har du noen gode tips og råd må du mer enn gjerne dele de i kommentarfeltet.

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

  1. Hei! Jeg sendte deg en melding på din Facebook nå. Supert om du ser på den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *