Vi er allerede godt i gang med det nye året, og som meldt tidligere har vi begynt å øke distansene vi løper i løpet av en uke. Målet er pt. å ligge på ca. 50km i løpet av en normal uke – noe mindre når det er vakthelg på jobben (da blir det dårlig med langtur på lørdagene). I tillegg prøver vi å få til to styrkeøkter på treningsstudio ukentlig. Hittil i 2022 har vi klart det målet ganske greit, men når vi drar på turer som er mer enn 20km på snø og isføre er vi (og bena våre) glade for at vi har økt treningen såpass gradvis som vi har. Det hadde vært alt for lett å dra på seg skader dersom vi hadde tatt disse turene allerede før vinteren.

Vi skrev tidligere om årets første løpetur som ble 9 runder rundt Nordbytjernet på Jessheim i flotte forhold. Siden den gang har vi hatt 12 treningsøkter av forskjellige slag. Den største forandringen fra tidligere er at vi nå gjerne trener 5 dager i uka i stedet for tidligere 4 (og før det 3), samt at langturene på lørdager gjerne er lengre enn tidligere. Disse langturene har hittil i år vært:

Lørdag 1.januar: 21,29km – 9 runder rundt Nordbytjernet på Jessheim

Lørdag 8.januar: 26,32km – 46 runder (minst – kom litt ut av tellingen) i kjelleren på Bislett

Lørdag 15.januar: 21,24km – runde i skogen Øst for Årnes i flott terreng på snø- og isdekte stier og veier.

Det har blitt noen treninger, men vi har som regel fast fridag fra trening på mandager og fredager. Det gir oss god restitusjon før og etter langturene i helgen (det blir gjerne en ekstra rolig tur på søndager).

Treningsøkten vi hadde på Bislett var nok fortsatt litt i lengste laget for beina våre, spesielt på det harde underlaget – men det var uansett en veldig god erfaring å ha med seg. Det er den hittil lengste joggeturen vi har hatt. Ernæringsmessig har vi ingen problemer med distansene foreløpig.

Dagens tur gikk i flott terreng i skogen øst for Årnes. Denne runden tror vi er spesielt flott på sommerstid, så vi tar nok en variant av denne runden på nytt etter vinteren. Det var til tider veldig isete forhold på veiene som gjorde det litt krevende, men alt i alt var dagens tur en real opptur i forhold til at vi holdt distansen bra, samtidig som vi fikk til en del av oppgavene vi øver oss på (spising og teknikk først og fremst).

Det kanskje dummeste med å være litt “avhengig” av å trene mye på denne årstiden er at det blir mange turer på skummelt føre dersom man ønsker å løpe på litt nye steder i blant. Spesielt rundt Nordbytjernet for et par dager siden var det mye isholke mer eller mindre halve runden. Heldigvis går det greit med piggsko, men det er jo ikke optimalt dersom man f.eks. ønsker å trene intervaller. Det kjennes godt i beina at man har tatt en tur med 10000 små glippetak i frasparket.

Denne uken har vi fått nytt treningsprogram på treningssenteret vi går på, nå mer rettet mot at vi ønsker å bli bedre løpere. Det er en del uvante øvelser, men vi gleder oss masse til å trene litt mer spesifikt mot de store målene vi har satt oss for året. Egentlig burde vi kanskje byttet ut en ukentlig joggetur med en ekstra tur på treningsstudio, men foreløpig beholder vi treningsopplegget slik det ser ut nå.

I går handlet vi i tillegg nye ski til Jannicke. Hun har jo nå blitt 20kg for lett for minstevekten på skiene (!!), så da hjelper det ikke lenger med en ryggsekk på skitur (ikke en ryggsekk hun ønsker å gå på ski med i alle fall). 😂 Vi gleder oss VELDIG til å dra på skiturer både i nærområdet, og ikke minst på hytta. Det er en stund siden forrige hyttetur nå, siden det på denne årstiden er for mye snøslafs til å gå skikkelige turer til fots samtidig som det er for lite snø for å gå på ski. Uværet Gyda hjalp heller ikke på forholdene dessverre. Men snart blir det ny hyttetur og nye minner skapt! 🥰

Her fra en av skiturene på hytta forrige vinter. Vi gleder oss masse til å ta flere turer på snaufjellet.

I den nærmeste tiden fremover blir det ikke noe fokus på å øke noen treningsmengder, men heller på å venne kroppene til de mengdene vi har holdt hittil i 2022. Vi har stor tro på at vi med gradvis tilvenning og tålmodighet får bedre progresjon siden vi da har større sannsynlighet for å holde oss unna langvarige skader.

P.S.: Trenger du ski med binding selger nå Jannicke sitt gamle skipar. De er 202cm høye, og passer for folk mellom 88 og 112kg. Det skal sies at de har fungert bedre rundt 120kg enn de har gjort under 90kg, da bindingene ble flyttet litt bakover på skiene da vi kjøpte de. Hun veide på det tidspunktet over 130kg, og på den vekten lugger det godt i nedoverbakkene selv om det er fint mulig å ta seg en tur allikevel. 😋 De er ikke brukt så veldig mange turer, og både feller og gli-flate er godt tatt vare på. Finn-annonse finner du her.

Til salgs. Jannicke har vært så fornøyd med disse skiene at hun valgte å gå for Fischer også denne gangen. De nye skiene blir klare på onsdag, og det gledes!

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *