2022 er her, og vi begynner for alvor å nærme oss de neste store målene vi trener mot. Året har startet veldig bra med vår hittil lengste sammenhengende joggetur. I tillegg har historien om vår livsstilsendring vært et av hovedoppslagene på Romerikes Blad etter nyttår.

Vi har som mål å løpe i snitt minst 50 km i uka fra og med mars, og må allerede nå begynne å øke distansene vi løper i løpet av uka for å gradvis nærme oss den distansen. Derfor startet vi like greit med en skikkelig langtur (for oss) allerede 1. nyttårsdag. Siden Jannicke hadde vonde og blå tær endte vi opp med å finne et sted vi heller kunne løpe mange runder i stedet for å løpe fram og tilbake langs en vei – eller én lang runde uten muligheter for å gi seg ved eventuelle problemer. Runden rundt Nordbytjernet på Jessheim er ganske nøyaktig 2,4 km. Det er såpass mange som går rundt sjøen at snøen hele runden er godt nedtråkket og fin å løpe på. Her blir det flere turer fremover! I løpet av våre 9 runder rundt sjøen ble det mange tunge forbipasseringer ut i den dype løssnøen som nok har litt av skylden for at vi ble veldig tunge i beina da det var igjen et par runder. Men vi klarte å komme oss igjennom økten, og har fortsatt troen på at vi skal klare å gjennomføre det første ultraløpet i juni på 50 km.

Det var ingen rask tur – det var det heller ikke meningen at den skulle være – men det ble vår hittil lengste tur med mer eller mindre sammenhengende jogg.

På turen fikk vi øvd oss på å få i oss næring underveis. Vi fikk testet både spekepølse og powergums som begge fungerte godt. Ole fikk derimot ikke i seg noe drikke siden røret fra drikkeblæra frøs til is allerede på første runden i 10 minusgrader. Den legger vi på kontoen over ting vi har lært (og burde tenkt på før turen).

Da vi kom tilbake til bilen etter treningsøkten hadde vi begge fått svært mange varsler på telefonene våre. Årsaken var at Romerikes Blad hadde lagt ut en lang artikkel med historien om vår livsstilsendring. Vi visste at innlegget skulle komme, men ikke når. Det ble veldig mange koselige meldinger fra kjente og ukjente som både er imponerte og inspirerte. Det er veldig motiverende å høre at man kan være til inspirasjon for noen som kanskje også ønsker å endre livet sitt til det bedre. Akkurat dette er jo også hovedårsaken til at denne bloggen lever. Dere kan lese hele artikkelen her.

I dag, 2. nyttårsdag, har vi reparert beina ved å gå en kort og rolig tur med bikkjene på en runde i nabolaget. Da skal vi være klare for neste hardøkt på tirsdag. 💪

Vi gleder oss masse til å se hvordan vi takler den økte treningsmengden som kommer fremover, og til å se hvordan formen responderer.

Det var flott føre og magisk stemning rundt Nordbytjernet.

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

  1. […] bildetaking også. Dette ble derfor vår første “ekte” langtur uten pauser. Les mer om turen her. Gjennom hele januar og februar hadde vi godt driv på treningen og formen begynte for alvor å bli […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *