Vi har som folk flest hatt det veldig travelt i tiden inn mot jul. Samtidig som vi begge har vært litt småsyke (ikke covid, men vanlig forkjølelse) har det vært viktig for oss å allikevel prioritere å få inn noen gode treningsøkter i denne perioden. Vi har i denne perioden ikke hatt noe stort fokus på fremgang i treningen, men heller på vedlikehold av formen. Allikevel registrerer vi nå at formen trolig har blitt bedre i løpet av den siste tiden. Selv om vi fortsatt småhangler litt med tette bihuler og hoste, hadde vi i går vår kanskje aller beste treningsøkt på flere måneder. Både intervallene og styrketreningen gikk bedre enn forventet. Slikt gir mersmak! Det vanskeligste nå er som alltid å holde seg selv litt tilbake for å ikke dra på seg skader eller forlenge noen form for “sykdom” (vi føler oss ikke syke utover at vi er litt tette og hoster litt). Men vi HAR veldig lyst til å løpe raskere og lenger enn forrige økt – hver gang. 😅

Her er gårsdagens trening. Startet med 10 min oppvarming før dragene. Aller verst var nok 3 minutter på 12 km/t etter å ha løpt en del harde (for oss) drag tidligere.

I perioden inn mot ferien vi hadde til Lübeck i slutten av november / begynnelsen av desember trente vi veldig godt, men på ferie må man gjerne prioritere litt annerledes. Det ble allikevel mange skritt hver eneste dag på ferie, så helt krise var det ikke. Vi rakk også å ta en god joggetur rundt Lübeck den ene morgenen vi var der – og den turen var helt magisk. Feriefølelse kombinert med runners high, med julemarkedet ventende på oss er en følelse det blir vanskelig å toppe med det første.

Det ble en herlig joggetur mens vi var i Lübeck, hvor vi jogget rundt hele gamlebyen.

Etter ferien har vi gjennom hele desember hatt de vanlige tre til fire treningsøktene i uka, men som nevnt ovenfor kun med tanke på å vedlikeholde formen. Vi har måtte klemme inn treningsøkter sent på kvelder og i mellom slagene på kvelder i de helgene vi har hatt vakt på arbeid. Nå begynner hverdagen å normalisere seg litt igjen, og vi har justert fokuset tilbake på å øke treningsmengden sakte men sikkert frem mot ultraløpene vi har planlagt til sommeren. Det første løpet går i slutten av juni, og de 12 siste ukene før konkurransen burde vi ligge på i snitt minst 50 km jogg/løp i uken. For å være klare til den distansen ukentlig allerede i slutten av mars må vi nå begynne å trappe opp distansene vi løper på våre langturer. Styrketreningene og intervalløktene er allerede av god kvalitet for det nivået vi ligger på per dags dato, så fokus nå blir først og fremst å få inn noen skikkelig gode langturer i tiden fremover. For å få til det måtte vi i dag gå til anskaffelse av piggsko, for det har virkelig vært utfordrende å løpe på isete veier og stier i vanlige joggesko den siste tiden. Vi gleder oss til å endelig kunne løpe litt i skogen igjen.

Til jul har vi også fått en hel del ting vi har ønsket oss til trening og konkurranse fremover som vi gleder oss masse til å teste ut fremover. Ole og Jannicke anno 2019 hadde nok ledd godt om de hadde sett ønskelista for 2021. 😂 Vi har begge fått nye hodelykter som skal passe helt utmerket til vårt bruk, og som gjør kveldsturene litt enklere å gjøre uten alt for mye planlegging av ruten på forhånd. Vi har begge også fått nye løpevester som skal vi skal gjøre oss godt kjent med før konkurransene begynner. Begge har fått litt mer treningstøy som vi skal teste – vi gleder oss veldig til å prøve ut Injinji tåsokkene vi har fått! Også har Ole fått både pulsbelte og vektvest som han tusler rundt i huset med store deler av dagen allerede. 🤪 Vektvesten skal han bruke på de rolige og lange joggeturene, og på den måten både bli sterkere samtidig som farten da bedre vil matche Jannicke sin. En bonus med vesten er at han kan bruke skiene sine enda en sesong før han kjøper nye, selv om han nå egentlig har blitt litt for lett for å bruke de. Jannicke må uansett ha nye ski denne sesongen, og det klør i fingre og tær etter å komme seg opp på hytta for å gå noen av de flotte turene vi ikke orket forrige sesong.

Disse sokkene fikk vi begge to til jul av dyrene våre. Snille dyr.
Ole var godt fornøyd med vektvesten han fikk til jul. Den kommer til å bli mye brukt i tiden fremover.

Det blir ingen store endringer på treningsopplegget fremover, utover de lengste langturene som skal bli lenger:

  • To intervalløkter i uka, gjerne sammen med én til to økter med styrketrening. Vi har en rekke forskjellige intervalløkter å velge i, både flatt og i motbakker.
  • Én langtur på +1 time
  • Én ekstra lang tur på +2 timer. Det er spesielt disse turene vi ikke har hatt for mange av frem til nå. En skitur på fjellet kan nok helt sikkert erstatte én av langturene de gangene vi reiser opp på hytta.

Siden vi hadde en skikkelig hardøkt i går, skal vi nå ut på en rolig langtur på +1 time. Da skal det testes ut nye piggsko, pulsmåler, treningstøy, vektvest og hodelykter. 🏃‍♂️🏃‍♀️

Slike hodelykter fikk vi til jul. Lumonite Compass R. Så langt virker de til å være perfekte til vårt bruk. Enkle i bruk, bra lys som er lett å justere styrken på – og ikke minst bra nok lys til å kunne jogge både langs vei og i skogen når det er mørkt ute. Det fulgte også med et ekstra batteri (pluss litt mer ekstrautstyr) som er veldig praktisk å ha med på veldig lange løp.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *