Som nevnt i forrige blogginnlegg fikk vi en god del utstyr til jul. Nå har vi rukket å teste litt av utstyret – og førsteinntrykket er bra! I går kveld hadde vi en joggetur i 30 cm dyp løssnø hvor Ole også har hatt på seg den nye vektvesten på 10 kg for å jevne ut nivået på teknisk underlag. Selv om turen var relativt kort og rolig ble det mer enn god nok trening. Hvert eneste steg var tungt i den løse snøen, og selv med nye piggsko var det vanskelig å få noe særlig feste. Skoene er litt stivere enn de vi normalt løper med, noe som var godt på underlaget vi løp på i går. Jannicke frøs litt på tærne underveis på turen, men hun løp tross alt foran og banet vei i snøen. Ole var god og varm i skoene, men det er han egentlig uansett føre og årstid, så vi vet ikke helt hvor mye av det som er skoene sin fortjeneste. Vi testet også skoene en kort tur på isete vei da vi kom tilbake til bilen, hvor det var veldig bra feste. Det var nesten som å løpe på vanlig grusvei. Vi er begge svært godt fornøyde med skoene så langt. Nå er det med andre ord ingen gode unnskyldninger for å ikke ta seg en joggetur selv på det glatteste vinterføret.

Vi fikk også testet de nye hodelyktene skikkelig. De har 5 lysstyrker å velge i. Moonlight som er den svakeste innstillingen er ment for å kunne lese kart eller lignende i mørket uten å bli blendet. Denne modusen er f.eks. mer enn sterk nok til å bruke i huset hvis strømmen går. Så har man de tre “vanlige” innstillingene low, medium og high. I tillegg kan man velge “turbo” mode som gir dobbelt så sterkt lys som high. For en vanlig joggetur på snødekt underlag i mørkeste natten holdt det i massevis med medium modusen for Jannicke som løp foran, og low for Ole som løp bak. Selv på low er disse lysene bedre enn de gamle lyktene vi har brukt, så dette er virkelig som natt og dag – bokstavelig talt. Batterilevetiden er svært bra på lyktene selv om man skulle velge å løpe på high hele turen. I tillegg kjenner man nesten ikke at man har lykten på hodet. VELDIG fornøyd. Lykten kan i tillegg løsnes fra hode festet slik at man kan bruke det som en vanlig lommelykt dersom man heller ønsker det. Runden vi jogget i går hadde vært nær umulig med lyktene vi hadde fra før av. Dårlig lys og enda dårligere levetid på batteriet hadde gjort selv en kort runde i skogen utfordrende.

Hodelyktene var veldig behagelige å ha på. Vektvesten (Abilica fra XXL) var behagelig å ha på under hele turen.
Løypa lyses opp mer enn bra nok på high setting. Vi løp for det meste på low og medium setting.

Det er rart at utstyr skal ha noe særlig å si på noe så enkelt som å ta seg en joggetur, men noen ganger er det virkelig verdt å investere i gode sko, en god hodelykt, eller lignende. Da blir trivselsfaktoren på tur så mye høyere (og dørstokken så mye lavere). 😊

Det var tungt å løpe i nysnøen. Her løper Jannicke foran med medium lysstyrke på hodelykten.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *