Noe av det som både er gøy og frustrerende på samme tid, er når klærne blir for store. Og det har gått raskt igjennom størrelsene for oss de siste par årene! Det er ikke alltid så lang vei fra noe passer til det er for stort. Noen klær har vi til og med ikke rukket å bruke i vinduet der det passer. Siden vi startet denne nye livsstilen har vi mer eller mindre byttet ut hele garderoben 4-5 ganger.

Men det er dyrt å hele tiden måtte kjøpe nye klær. Jannicke har heldigvis kunnet handle brukte klær på Finn og via kjøp og salg grupper på Facebook, da det er mange som selger pent brukte dameklær til en billig penge. Hun fikk kjøpt klær i store bulker og på den måten fått oppdatert mye av garderoben underveis. Hun har også fått klær donert fra venninner som også har gått ned i vekt, og sånn sett klart å holde klesbudsjettet så lavt som mulig. Dessverre har det ikke vært like lett for Ole siden det ikke er et like stort marked for kjøp og salg av brukte herreklær som det er med dameklær. Så da har vi flere ganger vært nødt til å dra fram Visa-kortet og reist ut på butikker for å handle. Zalando har også blitt mye brukt. Men det er ikke til å legge skjul på at klær er dyrt. Spesielt når man må ha mye over en kort tidsperiode. Nå som vi også har blitt veldig aktive på treningsfronten er det en hel del treningstøy som også har blitt byttet ut den siste tiden. Heldigvis har vi tatt vare på det aller meste av klærne som ble for små på vår vei opp i størrelse, så det har vært mye gjenbruk av klær vi allerede hadde liggende på boden. Penger og samvittighet spart. 😁

Her i den nye dressen kjøpt før sommeren 2021.

Det meste av klærne som har blitt for store har vi enten solgt eller donert til både Hjelpende Hender, Uff, Fretex og Kirkens Nødhjelp. Det er i hvert fall godt å vite at man kan bidra til å hjelpe andre med de klærne vi selv ikke kan bruke lenger, som fortsatt har lang levetid igjen.

Når man har vært så store som oss har det ikke bare vært å velge og vrake i klesplagg vi har lyst til å gå med, men mer som en aksept på å bare finne noe som passer. Det har i mange år gått i dyre klær fra plus size butikker. Jannicke som dame har en fordel her med tanke på store størrelser og har hatt flere butikker å velge imellom; Zizzi, Kappahl, H&M+, Cellbes osv. Her er det dessverre litt dårligere utvalg for herrer, og det har for det meste gått i klær fra Dressmann XL. Det som nå er gøy er at vi endelig får plass i klær fra andre butikker vi aldri har handlet i før. Klesshopping har blitt veldig mye mer moro nå som vi faktisk kan se på klær vi har lyst på, kontra å bare kjøpe den største størrelsen og håpe at den passer sånn noenlunde.

Det som tidligere har vært noe vi absolutt hatet – klesshopping – har blitt en ting vi begge liker å gjøre. Det er gøy å se hvilke stiler vi kler, og hvilke stiler vi liker. Fremover er det nok ikke helt umulig at vi ser litt skitzofrene ut i klesveien fra den ene dagen til den andre. 😂

Ny t-skjorte og jakke som ble kjøpt da vi nylig var i Lübeck.
Jannicke i ny bukse og trøye kjøpt i Lübeck.

Nå som vi synes det er mer gøy å lete etter klær til forskjellige anledninger på garderoben er det ekstra allright at vi for at par år siden også oppgraderte selve garderoben. Vi er veldig fornøyde med dette rommet som både er praktisk og pent i våre øyne.

Vi har også blitt profesjonelle belteklippere de siste årene. 😋

Legg veldig gjerne igjen en kommentar dersom det er noe du lurer på, eller ønsker å dele med oss. 😊

Du vil kanskje også like...

2 kommentarer

  1. haha, profesjonelle belteklippere! Iponerende jobba!

    1. Haha, ja. Vi har etter hvert kortet ned de fleste beltene opptil flere ganger. 😅

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *