Året 2021 har uten sammenligning vært det sprekeste året vi begge har hatt i voksen alder. Vi startet året relativt rolig med bare noen gåturer i nabolaget i januar. I løpet av året har vi jobbet oss opp gradvis til å være i stadig mer aktivitet. Vi avslutter året med ca. fire gode treningsøkter i snitt per uke, og med langt bedre form. Nedenfor kommer en aldri så liten bildekavalkade over året som har gått.

Første helgen i februar var vi på årets første hyttetur. Allerede nå var det mye enklere å ta en skitur uten at det lugget i nedoverbakkene. Vi var fortsatt tunge, men mye lettere enn vi var forrige sesong.
Det er noe helt magisk med å gå på ski i så flott vær, i så vakre omgivelser.
I begynnelsen av april hadde gåturene blitt så greie at vi bestemte oss for å prøve oss på litt jogg. Ingen av oss hadde troen på at vi skulle klare mer enn et par minutter, men vi gav det et forsøk allikevel. De første gå/jogge øktene tok vi samtidig som vi tok et par av de enkleste tur-orientering kartene i området.
Vi tok alle tur-orientering kartene i kommunen i løpet av april og mai.
En kveld i slutten av april tok vi turen innom ravinene rett sør for flystripene på Gardermoen. Området er kjent for all hvitveisen som blomstrer der på denne tiden av året. Vi var ikke i form til å ta turen i 2020, men nå gikk det helt problemfritt. Det var en flott tur, selv om det til tider var kupert og gjørmete!
Vi fikk sportsklokker av far/svigerfar Olav i tidlig bursdagspresang allerede i juli (vi har bursdager i august). Nå hadde vi kommet såpass godt i gang med joggingen at vi hadde satt oss et hårete mål. Vi skulle delta på Norgesløpet 5 km i starten av oktober. Nå hadde vi for første gang et helt spesifikt mål å trene mot.
I midten av juni kunne vi endelig begynne å ta i bruk kinorommet. Det mangler litt akustikkplater, pynt, osv, men ellers er lyd og bilde på plass.
Det er varmt å trene de varmeste sommerdagene, og det tar ikke lang tid før svetten drypper fra bremmen av capsen.
Allerede i begynnelsen av August begynte det å bli mørkt på våre kveldsturer. Da er det fint at vi har alternative steder å jogge med litt gatelys.
Da vi var på toppen av Nystølvarden ble vi passert av et lavtflyvende privatfly.
Jettegrytene var den eneste plassen vi ikke hadde sjekket ut i området rundt hytta, så i slutten av August måtte vi ta turen inn for å se på disse. Jøgerlaugitn er noen kolossale jettegryter med mørke fjellsider, nifse nok til at trollkjerringene (jøger eller jyger) lauget seg der, iflg. “troverdige vitner”. Jettegrytene ble laget under istiden, men er både geologisk og naturmessig en flott plass.
Første helgen i september var Ole med Olav for å hjelpe til med å arrangere ultraløpet “Romeriksåsen på Langs 50 km”. Dette har gitt mersmak til å delta selv neste år. Kjempegod stemning hele dagen.
Vi fikk oss en tur opp på Mistberget i år også. Ikke den høyeste toppen på Romerike, men trolig den med best utsikt.
Norgesløpet var det første store målet vi trente spesifikt mot. Før konkurransen hadde vi uttalte mål om å klare å komme inn under 30 min (Ole) og 35 min (Jannicke). Vi løp over all forventning, og kom inn på henholdsvis 27,12 og 31,51 minutter! Vi er veldig stolte over å ha kommet oss så langt på så kort tid. I April klarte vi knapt nok å jogge 2 minutter sammenhengende.
Mot slutten av oktober ble Ole med Olav for å ta de siste 5 Stolpekartene han manglet på Våler. Det ble totalt ca.32 km med jogg og rask gange, og mye både fint og tungt terreng. Troen på å tåle 50 km er forsterket. På det siste bildet her tok Olav seg en velfortjent hvil mens han registrerte stolpe nummer 5000 for året – på “Ole’s plass”.
Halloween feiret vi på Tusenfryd. 👻🎃
Vi rakk også en løpetur rundt gamlebyen i Lübeck den ene morgenen vi var der. Det er lite som topper følelsen av en herlig morgentur i litt sol når man er på ferie, med julemarkedet som venter på oss.
Vi har ikke sluttet å trene selv om det i perioder har vært veldig kaldt.
Startet julaften staselige.
Årets siste dag startes alltid med en tur, litt søk etter godbiter og masse lek for å slite ut bikkjene før rakettene.

Vi gleder oss masse til turene, konkurransene og målene vi har satt oss for 2022, og håper dere også har mye å se frem til i året som kommer. Ha en trygg feiring, og kos dere masse med god mat og mange fine raketter. RIKTIG SÅ GODT NYTT ÅR TIL DERE ALLE! 🍾✨

Du vil kanskje også like...

2 kommentarer

  1. Flott oppsummering av et fantastisk år… og 2022 blir kanskje enda bedre?

    1. Vi satser på det. Starter året offensivt med gode treningsøkter, og planlegger å øke utover sesongen. 😅💪

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *