FRA SOFAGRIS TIL FJELLGEIT

Hvem er disse to halvgamle, halvfeite slaskene tenker du sikkert nå? Vel, dette er oss – på reisen fra sofagriser til fjellgeiter. Vi er et par i begynnelsen og slutten av 30-årene med to hunder, to katter og foreløpig ingen barn. Sommeren 2023 skal vi også gifte oss! 💘 Vi har begge vært svært overvektige i mange år, men har per dags dato klart å komme oss ned henholdsvis 65 og 80 kg. På et par år har vi gått fra å nesten ikke klare å reise oss fra sofahjørnet, eller gå i trapper – til å elske trening og fjellturer. Det er vi naturligvis stolte av, for det har ikke bare vært smooth sailing på denne reisen. Korona tiden har gitt oss mer tid til hverandre og til fysisk aktivitet og har i så måte vært noe av det beste som kunne skjedd oss. Vi trives tross alt aller best i hverandres selskap.

I denne bloggen kommer vi til å skrive litt om reisen vi har hatt (og er på), og om dagligdagse ting vi styrer med. Alt fra trening, turtips og kosthold til hvilke gardiner vi pynter med til jul (for vi gleder oss allerede veldig til jul selv om det er halvannen måned til julaften). 🎅🎄 Vi ønsker å være til inspirasjon og motivasjon for andre, uavhengig av hvor man selv er i livet. Ingen er like!


Litt om oss:

Vi møttes via Møteplassen sommeren 2014 og fant rask ut at dette ville vi satse på. Allerede etter noen uker bodde vi mer eller mindre sammen. Ganske rask kvittet Jannicke seg med leiligheten og flyttet inn hos Ole. Senere har vi solgt rekkehuset og flyttet inn i en ny enebolig utpå landet ca. 20 minutter øst for Gardermoen, hvor vi nå har bodd de siste 5 årene med de fire dyrene våre. Her har vi stadig vekk noen prosjekter gående. Det største per dags dato er kino-rommet i kjelleren. Den lager vi nok et eget blogg-innlegg om etter hvert. Videre elsker vi å være aktive – spesielt i form av toppturer på fjellet. Ironisk nok var hatet over slik mosjon noe av det som bandt oss sammen til å begynne med. Vi arbeider begge i samme bransje med fiskeeksport fra Gardermoen (kun fly), hos konkurrerende bedrifter. Det går ofte litt prestisje i hvem av oss som klarer å ordne de beste løsningene til våre felles kunder, men vi klarer heldigvis lett å holde jobb og privatliv adskilt.Turene har blitt litt lettere i dobbel forstand, de siste to årene.Jannicke er ei driftig, utadvendt jente som elsker å være sosial, synge, danse og å drite ut seg selv uten at det koster henne en halv kalori (dét hadde jo vært for lett 🤣). Ler av det aller meste som er over mikroskopisk morsomt. Elsker word puns og gimmicker, noe navnet på bloggen hinter litt til. Hissig som et lemen, men det blåser raskt over. Hun har vokst opp i Oslo men har de siste årene blitt lurt til å bo langt ute på landet med Ole og dyrene. Foretrekker sol, varme og late dager på stranda selv om favoritthøytiden er julen. I oppveksten har det definitivt ikke vært mye aktivitet, og hun har nok vært klassifisert som “overvektig” etter BMI-standarden helt fra veldig ung alder av. Etter mye trening og aktivitet de siste par årene har det etter hvert dukket opp fremtidsplaner og mål som tidligere hadde vært helt utenkelig og kanskje ikke veldig interessant heller.Ole er en litt roligere og tilbaketrukken type som foretrekker å være sosial med skjerm og tastatur i mellom seg og de han snakker med. Han har vokst opp her ute på landet et lite steinkast fra her vi nå bor. Foretrekker vinter og kulde fremfor sol og varme, samt by og kultur over strand, så dere skjønner sikkert allerede nå at det er veldig lett for oss å bli enige om hvor feriene skal gå. 👀

Har knusktørr og mørkesvart humor (bør ikke oppholde seg i nærheten av selvhøytidelige folk). Han kommer fra en svært aktiv familie, og var selv aktiv i forskjellige idretter frem til han var ferdig i militæret (Kystjegerkommandoen i Harstad). Da spratt han opp over 40 kg på ett år ved å spise som før uten å være i aktivitet, og fortsatte med den negative trenden i nesten 20 år før han tok tak og endret livsstilen. Nå som formen begynner å nærme seg storhetstiden drømmer han om å delta i flere ultraløp, og det første kommer allerede sommeren 2022! Opptreningen er godt i gang og han (vi?) gleder seg/oss stort. Mer om dette i senere blogginnlegg.Vi håper dere vil finne glede i å følge oss på vår reise, og ikke minst at dere finner noen form for motivasjon eller inspirasjon til å gjøre de tingene som er viktige for dere. Det er gjerne slik at folk har helt forskjellige motivasjoner og mål de ønsker å få til i hverdagen, både på kort og lang sikt. Del gjerne bloggen for å hjelpe oss litt i gang. Det er jo mye artigere å dele historier med bloggen dersom det er noen som faktisk leser det vi skriver. I løpet av de neste ukene vil vi fylle opp med noen flere innlegg vi gleder oss til å dele, og for å komme i gang litt skikkelig med bloggen. Vi tror dette blir bra, og gleder oss masse til å begynne bloggingen.

Ønsker dere alle en flott dag!


Noen uker etter at vi møttes. ♥

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *