Om én uke reiser vi til Lübeck med begge sine foreldre, gitt at ikke covid-restriksjonene blir for strenge innen den tid. Vi har alle vært der tidligere, men aldri sammen, så dette skal bli en fin tur med familien. Lübeck er spesielt kjent for sitt flotte julemarked som er årsaken til at vi reiser nettopp dit. Der er det mengder med god mat, boder av diverse slag, lys, opplevelser og julegaver som skal shoppes. Julen er stor i vår familie – og vi bruker å si at den starter allerede 1. desember selv om vi kanskje tjuvstarter litt med pynting og julebrus før den tid. 🙈

Turen starter grytidlig lørdag hvor vi kjører ned til Larvik for å ta morgenbåten til Color Line over til Hirtshals. Vi spiser frokost på båten og slapper av på de 4 timene turen tar. Kanskje vi til og med besøker casinoet en liten tur? 💸 Vi har reist med denne båten flere ganger tidligere, og liker godt stemningen på båten og det gode utvalget i spisesteder og butikker. Vi befinner oss som regel i buffeten store deler av overfarten, hvor man har reserverte plasser og masse god mat å velge i. Det er deilig at turen går raskt når vi er på vei til feriedestinasjonen. Fin start på turen. 

Vel over i Danmark kjører vi en times tid ned til Aalborg hvor vi skal tilbringe lørdagen med julemarked og god mat. Normalt sett ville vi kjørt direkte ned til Lübeck, men foreldrene våre som er godt inn i 60- og 70-årene ønsket litt kortere etapper, samt å besøke en av de flotte byene i denne delen av Danmark som vi ikke har besøkt så mange ganger tidligere.

Julemarkedet i Aalborg er kjent for å ha god julestemning.

Søndagen kjører vi først ned til Flensburg hvor vi skal foreta litt harryshopping rett over grensen til Tyskland før vi kjører videre ned til Lübeck. I Lübeck har vi planlagt 3 overnattinger, så her blir det god tid til å traske rundt i byen og oppleve historien, shoppingen og ikke minst JULEMARKEDET! Ole og moren hans er store marsipanentusiaster, så det blir nok også en 4-5 turer innom de forskjellige marsipanbutikkene, marsipan caféen og marsipanmuséet i Lübeck. Her er det ekte kvalitet på marsipanen, og blant andre Niederegger har opphav i Lübeck. Julestemning skal det i alle fall bli uansett om man liker marsipan eller ei. Sist vi var i Lübeck rakk vi ikke å smake på halvparten av all den gode maten og drikken vi ønsket å prøve, men vi satser på at 3 nye dager på julemarkedet gjør susen. 

Den mektige inngangsporten til Lübeck heter «Holstentor», og ble oppført allerede i 1464-1478 (elgene var laget av lyslenker som så ganske stilige ut i mørket sist vi var der).
Bildet er tatt fra julemarkedet i Lübeck sist vi var der. Dette er bare en bitteliten del av julemarkedene som er plassert rundt omkring i denne historiske byen.

Onsdagen reiser vi hjemover igjen. Første stopp blir på et av de gigantiske kjøpesentrene i Kiel hvor vi tidligere har funnet mye fint og gøy, før vi kjører ombord på Color Fantasy som tar oss tilbake til Oslo. På båten blir det mer god mat, show, shopping og helt sikkert litt gambling før vi er hjemme i Norge igjen.

Én ting er i alle fall sikkert – når vi kommer hjem har vi nok av godsaker i magen som må trimmes bort igjen. 😅

Så gjenstår det bare å se om vi faktisk får lov til å reise med tanke på covid-restriksjoner. 🤞

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *