Julen er vår favoritt-tid i året, og vi tjuvstarter gjerne med noen julefilmer og julebrus litt uti November. Før første advent har vi som regel også pyntet ferdig både inne og ute – men dette er også litt fordi vi begge har jobber som blir veldig travle i hele desember. Siden det er “lov” å ha julepynt stående fremme en god stund, sammenlignet med f.eks. Halloween og påske, så er det også til denne høytiden vi pynter mest. Vi hører ikke på de gærningene som sier det er for tidlig å høre på julemusikk og pynte til jul så tidlig som vi gjør. Dette koser vi oss med, og slik kommer det til å fortsette i mange år til. 😁👌

Julepynten vi er mest fornøyd med ute, er en boks som spiller musikk og viser en rekke juleshow på veggen ved hjelp av en laser. For et par år siden orket ikke denne boksen flere uker i strekk hvor det holdt seg kaldere enn -15 til -30 grader, og ble dessverre ødelagt. Dette har vært både vår og ungene i nabolaget sin favoritt noen år, så vi måtte selvsagt skaffe en ny boks. Boksen hadde gått helt ut av produksjon i Europa og vi måtte derfor importere en ny boks fra USA, samtidig som vi måtte kjøpe en omformer som konverterer strømmen fra 110v-220v og en kabel med USA stikk for å få alt til å fungere. Omformeren tåler ikke å stå ute, så vi satt omformeren på boden i kjelleren og dro kabelen gjennom vinduet. Selv om vi forsøkte å tette igjen åpningen i vinduet så godt det lot seg gjøre var det veldig kaldt i kjelleren hele vinteren. I år har vi derimot gått til anskaffelse av en vanntett boks som er designet for å kunne dra kabler inn og ut uten at koblingene blir våte osv. Det er bare en uke siden vi satt den opp, men foreløpig ser det ut til at det fungerer greit. Uansett er det deilig temperatur i kjelleren, som jo er greit nå som strømprisene er rekordhøye. Så får vi bare håpe at omformeren tåler kulde nå som den i det minste holder seg tørr.

Slik ser boksen ut. Denne boksen heter “Dribox”, og er kjøpt fra nettbutikken til ProShop. Så langt er den helt genial til vårt bruk. Nede i boksen ser man her USA-kabelen og omformeren. Vi har også koblet den norske kabelen til omformeren inne i boksen, slik at alt står tørt gjennom vinteren.
Slik ser det foreløpig ut på utsiden i år. Det kommer mest sannsynlig mer her snart. 😁

Inne har vi kanskje for mye pynt ifølge noen, men ikke nok ifølge oss. 😆 Det vi kanskje liker aller best inne, er den pynten vi har minner med. Vi startet f.eks. for noen år siden med å samle på julekuler fra de fleste feriene vi har vært på. Hver eneste av disse julekulene har et minne for oss, pluss at treet blir litt mer fargerikt og unikt. Dette er en tradisjon vi kommer til å fortsette med.

Fra vår første tur til Lübeck. Flott ferie på julemarkedet vi nå skal tilbake til. Håndlaget og virkelig fin.
Fra Andorra. Vi var to turer innom Andorra da vi var på bilferie i Europa for noen år siden. Mer om det i senere blogginnlegg. Mange fine minner.
Fra klosteret i Montserrat (Spania). Klosteret ligger i en fjellvegg med flott utsikt og masse historie.
Fra Bremen. Vi hadde egentlig bare en overnatting i byen, men ble veldig positivt overrasket over hvor flott byen var da vi tuslet litt rundt før vi reiste videre. Julekulen er kjøpt i September, i en koselig butikk som selger julepynt året rundt.
Vi glemte å kjøpe julekule da vi var i Paris, så Jannicke har laget denne.
Kjøpt rett utenfor Vatikanet på vår aller første ferie sammen. Roma er en uendelig romantisk og flott by, med masse historie og god mat. Hit skal vi definitivt tilbake!
Kjøpt på Tivoli i København. Det kan anbefales å ta en tur dit før jul et år. Flott stemning.
Fra La Sagrada Familia i Barcelona. Byggverket er fortsatt ikke ferdig bygget, selv om de har holdt på siden 1883. Vi har mange flotte minner fra Barcelona.
Da vi var innom Monaco MÅTTE Jannicke ha en julekule! Vi kjørte rundt i hele byen for å finne et sted som solgte julekuler, og fant til slutt en souvenirbutikk rett utenfor slottet. Det var ikke en eneste parkeringsplass å oppdrive, så Ole slapp av Jannicke i en veldig smal brosteinbelagt gate mens Jannicke løp inn og handlet denne. Ole måtte kjøre rundt hele kvartalet noen runder siden det ikke var plass til å slippe forbi resten av trafikken utenfor butikken.

De siste årene har vi hatt foreldrene våre hos oss på julaften, noe som er veldig koselig selv om det kreves mye matlaging og ekstraarbeid. Spesielt Jannicke koser seg med å pynte litt ekstra med bordoppsatsen før julaften.

Viktig at kokken koser seg litt i mellom slagene.
Toget foran treet her har vi kjøpt i Lübeck. Litt tilfeldig at vi gikk inn på et kjøpesenter for å se etter et par julegaver, også fant vi denne som vi bare MÅTTE ha. 🚄🎅🤶
Kalendergaver har vi også gitt til hverandre de aller fleste årene vi har vært sammen. Koselig tradisjon som gir litt ekstra julestemning.

Som noen av dere kanskje vet allerede, synger Jannicke i koret «Fresco» som holder til i Eidsvoll. Hvert år holder de julekonsert (selvsagt mange andre konserter i løpet av året også) som det øves litt ekstra til. Det er noe ekstra spesielt med julesanger av flinke kor, og det kan virkelig anbefales å ta seg en tur nå før jul. Akkurat denne konserten Fresco holder er 11.desember i Eidsvoll kirke. Det er noen få billetter igjen på Ticketmaster. Hvis du er interessert i å bli med på å synge i kor, eller ønsker å følge dette koret på Facebook, finner du de her.

Her fra en julekonsert Fresco holdt ved Eidsvoll brygge i 2019.

Vi håper dere alle får en flott adventstid, og en riktig så god jul når den tid kommer! 🎅🤶⛄

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *